• Актуально

    7 квітня 2018 р.

    ХРЕСНА ДОРОГА «ЙОГО ВЕЛИ ДОРОГОЮ, ЯК ВБИВЦЮ»


    «Його вели дорогою, як вбивцю…», - саме цими словами бібліотекар Ланчинської міської бібліотеки для дорослих Любов Дутчак, в страсний вівторок, 2 квітня, розпочала хресну дорогу в Ланчинському ліцею. Вона попросила всіх присутніх в залі: батьків, учнів та вчителів пропустити через себе кожне слово цієї молитви, бо воно йде від серця Христового до твого  серця з надією увійти і оселитися.
    З великим болем у серці учні 10-А класу (керівник Іван Петруняк) читали одна за одною стації, які супроводжувалися страждальними піснями під керівництвом Наталії Мельничук та Ярослави Григорчук.
    Це поєднання найстарших і наймолодших школярів зворушило глядачів. Щире читання стацій допомогло присутнім зі сльозами на очах пройти з Ісусом його Хресний шлях,  відчути душевний біль Христа  та біль  ілесних ран.
    На завершення отець Василь Ткачук наголосив, щоб кожен з нас в цей страсний тиждень задумався про те, які страшні муки перетерпів Христос заради нашого спасіння.
    Завдяки мультимедійній презентації присутні, зважаючи на Христові страсті, Його терпіння і муки, йшли за Ісусом, крок за кроком аж на гору Голгофу, де було виконано вирок  смерті – розп’яття.
    Хресна дорога – це свідоцтво вічної незгасаючої любові Ісуса Христа до нас, яка освячена невинною Кров’ю, нечуваними страж-даннями та незліченними Ранами Святого Тіла нашого Спасителя. Тож розпалімо свої серця вдячністю і гарячою любов’ю до Ісуса через духовну співучасть в цьому набоженстві до Божого Сина за відкуплення людського роду від гріха і вічної загибелі.
    Сьогодні молодь, як ніколи, потребує правильного скерування, правдивих істин і справжніх друзів. Враховуючи потребу духовного відродження України Ланчинська міська бібліотека для дорослих покликана на масових заходах виховувати душу, чесні і сильні характери, формувати сумління і громадські чесноти: працьовитість, самопожертву, пошану до старших – і спонукати у єдності з Богом вирости корисними своєму народові.







    Немає коментарів:

    Дописати коментар