• Актуально

    7 квітня 2018 р.

    Нехай із Воскресінням Христовим у нас зародиться добро!


    Шановні читачі, невдовзі закінчиться період Великого посту, протягом якого ми готуємося до повного та свідомого розуміння таїнства воскресіння Ісуса Христа. Вже завтра більшість із нас, відзначатиме Великдень.

    Як і щороку, в період перед відзначенням Воскресіння Господнього, ми робимо все можливе, щоб очиститися від усього поганого, позбутися негативних думок, образливих слів та недобрих вчинків, які ми не один раз робили, і, спостерігаючи за шляхом та научанням Христа, по-новому зрозуміти жертву, яку він віддав за наше спасіння. Час підготовки до святкування Великодня повинен стати для нас періодом роздумів про наше життя, вчинки, навколишній світ, його складність та проблеми.

    Ми роздумуємо над одним із найбільших таїнств нашої віри, над воскресінням Христа, навколо якого обертаються і з яким пов’язані усі людські страждання, розчарування та невдачі. Це Він дає нам надію, силу та мужність боротися зі складнощами, нашими слабкостями, біллю та стражданнями. Воскреслий із мертвих Христос, входячи крізь зачинені двері до Сіонської світлиці, привітав своїх учнів, які там зібралися, словами: «Мир вам» (Ів. 20:19). Сьогодні ці перші слова великодньої проповіді, сказані апостолам у єрусалимській світлиці, ми хочемо донести передусім туди, де на них особливо чекають. Хочемо донести ці слова у ті частини світу, де триває війна, а особливо туди, де сьогодні борониться цілісність України, до наших мужніх воїнів!

    У цей особливий час усім Читачам бажаємо віри, надії та любові, нехай із Воскресінням Христовим у нас зародиться добро, зміцниться віра, а наше життя стане найкращим даром, який ми можемо подарувати Богові та іншим людям. Радісних Великодніх свят!

    Немає коментарів:

    Дописати коментар